Videokamera (36)

Skupaj: 36
Razvrstitev

Rezultati: 36

Najbolj priljubljeni izdelki

Videokamera za spomine in kreativnost

Bi radi ujeli velike trenutke svojega življenja? Ali bi radi ovekovečili čudovite slike s počitnic? Morda razmišljate o pripravi svojega filma? V ponudbi videokamer Extreme Digitala najdete rešitev za vse vaše cilje in ideje.

Videokamera za hobi in profesionalno snemanje
Preden bi se izgubili v zapletenem svetu videokamer in labirintu tehničnih izrazov, najprej določite natančno funkcijo videokamere. Ni vseeno namreč, ali potrebujete majhen kompakten aparat za snemanje počitniških doživetij, ali pa polprofesionalno ali profesionalno kamero, s katero lahko snemate film. Obstajajo velike razlike med njima, tako v ceni, kot v funkcionalnosti.

Obstaja veliko alternativ med  zgoraj omenjenima obema skrajnostma. Kategorija vsebuje spletne kamere, avtomobilske kamere, skrite kamere ali nadzorne kamere, oziroma fotoaparate za šport, avanturistične fotoaparate ali divje kamere. Ta aparat se torej uporablja na številnih področjih.

Najpomembnejše lastnosti videokamere
Ko ste določili cilj nakupa, se morate sprijazniti s funkcijami videokamer. Kaj znajo te kamere? V katerem formatu snema, katera je velikost zornega kota, kakšna je kakovost zvočnega posnetka, ali vidi v temi...se pravi, kakšne lastnosti ima.

Objektiv – oko videokamere
Najprej morate bolj natančno spoznati objektiv želenega aparata, saj le-ta igra največjo vlogo v snemanju. Svetlobno moč, barvno temperaturo, goriščno razdaljo, veliko pomembnih lastnosti definira  sam objektiv. Ker je objektiv neke vrste orodja, ki služi vašem cilju, se trdno prepričajte, da natančno ustreza vašim potrebam!

Velikost in ločljivost
Ločljivost je zelo pomembna iz več razlogov. Po eni strani določa raven podrobnosti posnetkov in njihovo kakovost, po drugi strani pa vpliva na velikost izvedenih del. Iz tega izhaja, da lepša in bolj realistična obdelava slike zahteva močnejšo konfiguracijo.

Vgrajeni in zunanji mikrofoni za odlično kakovost zvoka
Ker video kamera zajame ne le slike, ampak tudi zvok, mora tudi ozvočenje biti ustrezno. Če se odločite za vgrajeni mikrofon, je dobro, če izberete tistega, ki ima dober zvočni filter, vendar je za profesionalno kakovost na aparat vredno priključiti zunanji mikrofon.

Nekaj luksov
Pomemben kriterij profesionalne video kamere je osvetljenost. Cenejše kamere zagotavljajo ustrezno sliko le pri naravni osvetlitvi, v polmraku ali pri svetlobi luči je rezultat temna, zrnasta slika. Te težave je mogoče odpraviti z leče z veliko intenzivnostjo  ali nastavitvijo luksa. Za brezhiben rezultat pa lahko uporabite tudi  reflektor.

Pravi optični zoom
Mnogi proizvajalci poskušajo ujeti kupce z neskončnimi številkami vrednosti zooma, vendar naj vas to ne zavede! Vrednost zooma določa stopnjo zmožnosti zumiranja na določen element. Ta funkcija je lahko koristna, dokler govorimo o optičnem zoomu. Digitalni zoom namreč poveča elemente s pomočjo softvera, in na ta način poslabša kakovost slike.

Dodatki in priključki
Koristna dodatna funkcija je lahko tudi stabilizator slike, ki odpravlja tresljaje, ki jih povzroča tresenje rok, ali pa velik CMOS svetlobni senzor, funkcija za neposredno urejanje videa, nočni pogled, ali funkcija 3D snemanja. Poleg tega jedobro, če ima kamera ustrezne priključke, s katerimi  jo lahko povežete s TV-jem in računalnikom, oziroma koristen je lahko tudi vhod za mikrofon ali slušalke.