Mikrovalovna pečica (27)

Skupaj: 27
Razvrstitev

Rezultati: 27

Najbolj priljubljeni izdelki

Mikrovalovna pečica različnih funkcij

Mikrovalovna pečica je eden od najbolj uporabnih pomočnikov v kuhinji: priprava kosila, vročega čaja, kave ali odtajevanje zamrznjene hrane traja le nekaj minut . Tako da vsako gospodinjstvo potrebuje mikrovalovno pečico: lahko je vgradna, samostojna, večnamenska, z žarom ali tradicionalna, bistvo je, da nam pomaga v primerih, ko nimamo volje stati ob štedilniku, in bi raje na hitro kaj pojedli. Toda, katera je najboljša mikrovalovna pečica, in kaj so drugi dejavniki, ki jih je razen cene treba upoštevati pri nakupu? V nadaljnjem vam pomagamo prav pri tem.

Vgradna mikrovalovna pečica
Če ravno gradimo ali prenavljamo dom, pri načrtovanju kuhinjske omare, oziroma sestavljanju kuhinjske opreme premislimo o možnosti vgradnih strojev - pomivalnega stroja, hladilnika, mikrovalovne pečice. Vgradni stroji namreč pomagajo ohraniti eleganco in enotnost dizajna v kuhinji, oziroma zasedejo tudi manj prostora. Vgradno mikrovalovno pečico lahko postavimo v kuhinjsko omaro, na primer na pomivalni stroj.

Samostojna mikrovalovna pečica
Če nimamo možnosti za vgradnjo mikrovalovne pečice, ker iščemo napravo za gotovo kuhinjo, je idealna samostojna vrsta. Mikrovalovna pečica iz nerjavečega jekla je prav tako lahko eleganten dodatek kuhinji, kot vgrajena mikrovalovna pečica. Ampak, če vam je ljubša tradicionalnih rešitev, izberite belo napravo. Poleg bele in sive barve so seveda zdaj na voljo gospodinjski aparati skoraj vseh barv, oziroma niti oblika ni nujno pravokotna: obstajajo modeli, ki jih lahko postavimo v kot.

Velikost mikrovalovne pečice
Najmanjša mikrovalovna pečica ima približno 14 litrov: vanjo paše tudi večja skleda, tako da ni nujno kupovati večje naprave. Velikost večjih naprav je 17-34 litrov. Na voljo so mikrovalovne pečice z odpiranjem vrat na levo, desno ali dol.

Različne funkcije
Preden kupimo mikrovalovno pečico, razmislimo o tem, ali jo bomo uporabili za kaj drugega poleg ogrevanja. Če ne, ne plačujmo nepotrebnih funkcij. Na primer, če imamo konvencionalno pečico, ki se lahko uporablja za pečenje na žaru, je mikrovalovna pečica z žarom nepotrebna. Funkcija taljenja je uporabna, če redno kuhamo velike količine, ostanek hranimo v zamrzovalniku - in ga prejšnji dan vedno pozabimo vzeti ven z leda. Vendar pa je ta možnost že na voljo pri mono-funkcionalnih mikrovalovnih pečicah; ni treba plačati višjo ceno za to. V mono-funkcionalnih mikrovalovnih pečicah lahko torej segrevamo, odtajamo in kuhamo, v bifunkcionalnih poleg tega lahko pečemo na žaru, v večnamenskih pa povrh vsega tega lahko pečemo in kuhamo na paro.

Oglejte si Extreme Digitalovo široko paleto, in izberite idealno vgradno ali samostojno, mono- ali večfunkcijsko mikrovalovno pečico!