Pametne ure

Rezultati: 15

Pametna ura za naslednjo generacijo

S tehnološkim razvojem se na trgu pojavlja vse več pripomočkov. Medtem ko je pred nekaj leti je šlo za čudež, če ima kdo mobilni telefon z zaslonom na dotik, danes komaj srečamo človeka, ki nima pametnega telefona. Čeprav pametne ure še niso prodrle v tej meri, njihove vse bolj napredne različice počasi prodirajo v naše vsakdanje življenje. Zakaj naj kupimo pametno uro? Zakaj je sploh dobra? In natančno katero vrsto naj si izberemo? Naslednje smernice podajajo odgovore na ta vprašanja.

Čemu služi pametna ura?
Pametna ura je zasnovana tako, da pravzaprav dopolnjuje pametni telefon.  S pomočjo ure si lahko ogledamo obvestila tako, da mobilnega telefona sploh ne vzamemo v roke. To je njena osnovna funkcija. Poleg tega pa ima veliko uporabnih funkcij, s katerimi pa postaja naše vsakdanje življenje lažje. Napredne pametne ure ne zagotavljajo zgolj informacije o obvestilih, ampak jih tudi dejansko prikažejo. To pomeni, da če na primer dobimo e-mail, ga lahko preberemo tudi neposredno z zaslona ure. Prav tako lahko sprejemamo klice, ali pa na njej poslušamo glasbo, njene fitnes aplikacije pa tudi vam pomagajo ostati v formi.

Kompatibilnost
Pri nakupu pametne ure se moramo prepričati, da je le-ta kompatibilna z našim mobilnim telefonom. Čeprav proizvajalci nenehno širijo seznam podprtih telefonov, obstajajo naprave, ki jih je mogoče uporabiti le z njihovo blagovno znamko in vrsto pametnega telefona.

Prilagojene funkcije
Funkcije, navedene zgoraj, ne veljajo za vsako pametno uro. Prav zato pred nakupom premislite, kaj potrebujete, in potem na temelju tega kupite ustrezno. Na primer, če imamo več telefonskih klicev na dan, je potrebno, da naprava ima mikrofon in zvočnik. Slednji je odličen tudi za poslušanje glasbe. Za atletski način življenja izberite uro s števcem korakov, senzorjem srčnega utripa , in če boste uro nosili tudi v ekstremnih pogojih, obstajajo pametne ure odporne na vodo, prah in udarce. Obstajajo SIM zmogljive pametne ure. Za uporabo le-teh sinhronizacija s pametnim telefonom ni potrebna. Nekaj ur pa je na primer mogoče priključiti na slušalke z Bluetoothom, tako lahko bolj diskretno telefoniramo.

Operacijski sistem pametne ure
Kaj natančno je zmožna naša pametna ura, je veliko odvisno od operacijskega sistema. Vsaka platforma je napolnjena z različnimi aplikacijami, tako da, če vemo, da se gre za Android, ali pa sistem Pebble, lahko sklepamo, s čim imamo opraviti.

Pametna ura, kot nakit
Ne glede na številne funkcije, ki jih ima pametna ura, vendar je le ura, ki je pravzaprav nakit. Prav zato se ne moremo izogniti vprašanju dizajna. Večina pametnih ur je veliko večja od tradicionalnih zapestnih ur, ampak so tudi te lahko zelo elegantne.

Trajanje baterije
Končno, dobro je, če imamo na pameti, koliko bomo uro uporabljali. To je zlasti pomembno glede na življenjsko dobo baterije. Zaradi relativne majhnosti, uporaba večjih baterij ni mogoča, tako da pametna ura povprečno zdrži obremenitev do 3 dni. Vendar se ta čas pri intenzivni uporabi skrajša na en sam dan. In to je res nadležno, če človek mora polniti svojo uro vsak dan. Da bi se temu izognili, in če vemo, da bomo naš novi pripomoček masivno uporabljali, izberimo raje malo večjo pametno uro z močnejšim akumulatorjem, ali pa malo manj pametno napravo na baterije, ki pa lahko deluje neprekinjeno celo več mesecev.

Extreme Digital ponuja široko paleto pametnih ur. Izberite si eno med njimi in olajšajte moderno življenje, medtem pa ostanite trendi in elegantni.