Podkategorije

Pametna ura in pametni dodatki (53)

Pametna ura in pametni dodatki (53)

Skupaj: 53
Razvrstitev

Rezultati: 53

Najbolj priljubljeni izdelki

Kaj moramo vedeti o pametni uri...

Pametna ura je manj znana naprava tudi dandanes, zato je tudi razširjenost te manjša. Večina funkcij pametnih ur je nekako povezana z našimi pametnimi telefoni, zato je vredno govoriti o teh predvsem kot dodatkih. To seveda ne pomeni, da pametne ure nimajo ločenih funkcij, vendar je mogoče reči, da je celovita uporaba pametnega ure, možna ob pametnem telefonu. Na splošno je mogoče ugotoviti, da razredi kategorije višje cene vključujejo veliko število neodvisnih funkcij, danes pa se že pogosto lahko v širšem smislu uporabljajo tudi cenejše naprave.

Za kaj se pametne ure uporabljajo?
Možnost uporabe pametnih ur zaradi številnih inovacij onemogoča vedno širšo uporabo, seznam vseh razpoložljivih funkcij in uporab je prav zaradi tega nemogoč. Vendar pa večino časa uporabljamo osnovne funkcije, ki olajšajo naše vsakodnevno življenje. Ena izmed najpogosteje uporabljenih funkcij je dnevnik aktivnosti in uporaba obvestil. Pametna ura je dejansko miniaturni časovnik na našem zapestju, kar je velika pomoč pri organizaciji našega urnika. Obdelava informacij je veliko preprostejša in bolj prikladna kot pri tradicionalnih dnevnikih, vendar je bolj primerna in udobna rešitev tudi od klasičnih mobilnih aplikacij.

Pametna ura nudi odlično pomoč pri športu in različnih telesnih dejavnostih. Danes je na voljo več tipov zapestnic za fitnes - pametna ura je alternativa tem, ki lahko skoraj popolnoma nadomesti te naprave. Pametne ure so zmožne meriti števila stopinj, impulze ali celo pospeške, pa tudi s pomočjo različnih izračunov, lahko tudi kažejo porabo kalorij. S pomočjo pametnih ur lahko med vsakim treningom sledimo telesni aktivnosti, tako da lahko izdelamo učinkovitejše programe za vadbo. Sposobnost sledenja življenjskih vplivov pametnih ur, se lahko uporablja ne le v športu, temveč tudi pri ohranjanju zdravja. Preprosto je slediti porabi vode in kofeina, vendar pa smo lahko tudi glede naše prehrane bolj zavestni, s spremljanjem vnosa drugih hranil. Naša pametna ura je vedno "na dosegu roke", zato je resnično praktično, da jo uporabimo in si hkrati zagotavljamo maksimalno udobje. Vendar pa napravo lahko uporabite tudi za sledenje vremenskih razmer, pozicioniranje in predvajanje glasbe.

Na kaj moramo biti pozorni ob izbiri?
Najprej se moramo odločiti, iz katere kategorije cenovnega razreda bomo izbirali. Za pametne naprave je na splošno značilno, da imajo zelo široki cenovni razpon, pametna ura ni izjema. Najcenejše naprave lahko kupite za nekaj tisoč forintov, vendar sta oprema in znanje teh naprav zelo omejena. Pametne ure srednjega razreda običajno ustrezajo potrebam, ki jih najbolj pogosto zahtevajo uporabniki. Pametne ure v najvišjem cenovnem razponu imajo ponavadi odlično strojno in programsko opremo, zato je najbolje, da te izberete, če boste uporabljali možnosti, ki jih te naprave imajo.

Pri izbiri pametnega telefona ne pozabite na težave z združljivostjo. Pametne ure lahko običajno komunicirajo z določenim operacijskim sistemom, zato lahko na splošno rečete, da vedno izbirajmo pravega za vaš telefon. Prav tako morate paziti na vrste gumbov, ki jih ura ima. Mnogi ljudje raje izberejo tipke na dotik, drugi pa rajši uporabljajo tradicionalne tipke. Vsakdo lahko izbere tip glede na lastne okuse in navade, odvisno od tega, kateri mu je najbolj naklonjen.