Iskano besedilo: lg (73 izdelkov)

Skupaj: 73
Razvrstitev

Rezultati: 73

Najbolj priljubljeni izdelki

V tej kategoriji so na voljo naslednje znamke: Lg, Lg mon, Lg vis

Merila za izbor zaslona

Ko kupujemo zaslon, bodimo previdni, saj ga bomo po možnosti gledali skozi dolga leta. Da bi izbrani zaslon najbolj popolno služil našim potrebam, moramo upoštevati najbolj pogosto uporabo, saj ni vseeno, ali ga bomo uporabljali za igro, delo, ali gledanje filmov. Po možnosti si oglejmo vse lastnosti iz tega vidika!

Velikost zaslona
Tipično izbiranje se lahko začne z na videz enostavnim vprašanjem. To pa ni nič drugo, kot velikost zaslona. Izbiramo lahko med približno 17 in 34 palcev. Pri tem zlasti moramo upoštevati prostor, ki nam je na voljo, ampak je dobro vedeti, da sta velikost in cena neposredno povezani med seboj, tako da cene rastejo s centimetri zaslonov. Če je na voljo zadostno prostora in denarja, da si kupimo velikanski zaslon, bodimo pozorni na to, da poleg velikosti ima tudi veliko ločljivost, saj drugače lahko dobimo sliko slabše kakovosti.

Ločljivost
S tem smo prišli do naslednje pomembne točke, ki pa ni nič drugega, kot ločljivost. Danes je za veliko ljudi HD ločljivost že premalo.  Proizvajalci nastopajo z vse večjo gostoto slikovnih pik, pojavila se je pa tudi ločljivost QHD, 4K. Čeprav je večja ločljivost lepša na videz, kar ima za posledico bolj podrobne slike, ne verjemimo velikim številkam, saj obstaja obseg, nad katerim naše oko ne zaznava več razlike, ki pa je občutna le v ceni.

Odzivni čas zaslona
Odzivni čas je še posebej pomembne za igralce igric.  Odzivni čas se običajno izraža v milisekundah, ki nam razkriva, kako hitro je zaslon sposoben spremniti barvo slikovne pike. Čim manjša je vrednost, tem hitrejši je proces. To je poleg igric prednost tudi v svetu filmov.

LCD ali LED zaslon?
Zapleteno vprašanje, saj dva naziva nimata nič opraviti eden z drugim. Bolj natančno, ne spadata v isto kategorijo. LCD pomeni vrsto zaslona, LED pa se nanaša na svetlobno tehniko zaslona. LED zaslon zagotavlja večjo svetlost ter barvno paleto.

Zakaj potrebujemo zaslon?
Med računalniškim in televizijskim zaslonom tudi obstaja razlika. Prepričajmo se, kam bi radi povezali napravo, da bi sigurno razpolagala z ustreznim vmesnikom! Nekateri zasloni imajo funkcijo brezžične povezave, tako omogoča več manevrskega prostora.

Na kaj bodimo še pozorni?
Da bi naš zaslon zagotavljal zares fantastične slike, mora imeti ustrezno razmerje kontrasta in gostote svetlobnega toka.  Dobro je, če naprava ima matiran zaslon, ki se sigurno ne bo zrcalil. Če pa pred očmi imamo IPS zaslon, smo lahko prepričani, da nam bo zagotovil široki zorni kot. Izberemo lahko tudi zaslon na dotik, vendar lahko izberemo celo  dodatne funkcije, kot na primer vrtljiv zaslon, ali pa 3D prikaz.

V ponudbi Extreme Digitala vas čakajo številni kakovostni in poceni zasloni, da jih odnesete domov in jih občudujete. Oglejte si našo ponudbo, in najdite tistega ki je najbolj idealen za vas!