Tiskalniki, 3D tiskalniki (652)

Skupaj: 652
Razvrstitev

Rezultati: 652

Najbolj priljubljeni izdelki

Izbira ustreznega tiskalnika

Za dom ali pisarno, za barvne slike, ali enostavno besedilo - splača se investirati v dober tiskalnik. Toda kakšen je dober tiskalnik? To se seveda spreminja glede na povpraševanje. Vendar pa bodo naslednja merila pomoč pri izbiri pravega.
 
Vrste tiskalnikov in uporaba
Najprej se moramo odločiti, kakšno vrsto tiskalnika želimo kupiti. Zato moramo vedeti, zakaj bomo v glavnem uporabili napravo. V bistvu obstajajo tri vrste: in sicer matrični tiskalniki, brizgalni tiskalnik in laserski tiskalnik. Matrični tiskalnik se uporablja predvsem za tiskanje računov in je glasen, ampak je poceni.  Brizgalni tiskalniki opravljajo svoje delo po tihem, in so tudi zmožni za tiskanje v barvi.  Laserski tiskalniki za razliko od prejšnjih delujejo s praškasto barvo, in s tem zagotavljajo lepši rezultat.
 
Barvno ali črno-belo?
Prav tako se moramo odločiti, ali potrebujemo barvni ali črno-beli tiskalnik. Seveda si mislimo, da je barvni tiskalnik boljši in ponuja več možnosti, ampak je takšna naprava veliko dražja, in če tiskamo v barvi samo enkrat na leto, potem se ne splača. Torej če večinoma tiskamo preprosta besedila, izberimo zanesljiv enobarvni tiskalnik, če bi pa radi na papir tiskali slike in barvne ilustracije, brskajmo med barvnimi tiskalniki.
 
Uporaba, pričakovana življenjska doba
Naslednji dejavnik, ki lahko določi našo izbiro, je pogostost uporabe tiskalnika.  Če pogosto tiskate veliko, vsekakor izberite zanesljiv tiskalnik, ki dobro prenaša obremenitev. Glede stroškov papirja je najbolj primeren laserski tiskalnik. Bodimo pozorni tudi na to, če redko uporabljamo tiskalnik, da se v brizgalnem tiskalniku črnilo lahko izsuši, ali še huje, tudi tiskalna glava sama.
 
Dodatne funkcije, večfunkcijske naprave
Poleg enostavnega tiskanja proizvajalci s svojimi napravami lahko nudijo še številne dodatne funkcije . Takšen je lahko skener, Bluetooth, ali funkcija faksa. Bodite previdni glede lepo zvenečih obljub, saj pri tiskalniku za vsakdanjo uporabo sploh ne potrebujemo na primer faksa.  Drugo vprašanje je, če iščemo za pisarno ali podjetje. Potem je boljše, če izberemo večfunkcijsko napravo. Tudi med temi obstajajo večfunkcijski laserski tiskalniki, oziroma različice z brizgalnimi tiskalniki. Tukaj pa je potem zaželeno še nekaj dodatnih funkcij, kot so skeniranje in fotokopiranje.
 
Cene tiskalnikov
Kot zadnje, vendar nič manj pomembno, se moramo odločiti tudi glede denarja. Cene tiskalnikov so lahko zelo različne. Dražji tiskalniki načeloma obljubljajo več, poleg tega se lahko stroški kasneje povrnejo. Pri cenejših napravah obstaja tveganje, da je sama naprava zaman poceni, če toner lahko kupimo le po zabeljeni ceni. Vendar, če nam denarnica ne dovoli nakup naprave, ki stane več tisočakov, smo prisiljeni izbirati po cenejši kategoriie, ampak tudi med temi najdemo zanesljive naprave, ki odgovarjajo našim potrebam.

V ponudbi Extreme Digitala lahko izbirate med tiskalniki z WiFijem in barvnimi laserskimi tiskalniki ter številnimi napravami. Čakajo vas tiskalniki raznih cen, vrst in funkcij, da bi zadovoljili vaše potrebe.