E-bralniki (18)

Skupaj: 18
Razvrstitev

Rezultati: 18

Najbolj priljubljeni izdelki

Bralnik e-knjig za ljubitelje branja

V današnjem digitalnem svetu skoraj vse obstaja v virtualni obliki. In niti knjige niso izjema. V elektronskih knjižnicah je mogoče najti veliko literature, in da bi le-ta postala še bolj dostopna, Extreme Digital ponuja široko paleto bralnikov e-knjig.

Izbira ustreznega zaslona
Pri nakupu e-bralnika je za odločitev pomemben dejavnik zaslon. Na voljo je ponudba od približno 5  do 9,7 palcev. Čim večji je zaslon, tem je boljša berljivost. Ni vseeno niti to, kakšna je ločljivost, v primeru večje ločljivosti se kakovost slike naprej izboljšuje, in prav tako prispeva k uživanju branja.

Pregled pomnilnikov
Prav tako pomembna značilnost bralnika e-knjig je velikost pomnilnika. Od tega je odvisno, koliko prostora zasedejo knjige na bralniku. Očitno je, da z več spomina lahko shranimo več knjig. Če pa prostor, ki je na voljo, še vedno ni zadosten za našo zbirko, lahko razširimo zmogljivost z zunanjim pomnilnikom, kot je microSD kartica.

Obravnavanje formata, oziroma kaj odpira bralnik e-knjig
Zavedati se morate tudi, kakšno vrsto datotek podpira bralnik e-knjig. Večina knjige je na voljo v PDF formatu, tako da le-te lahko odpiramo skoraj z vsakim bralnikom e-knjig. Dobro je, če naš bralnik obravnava tudi DOC datoteke, tako da si  poleg branja naših priljubljenih romanov na bralniku lahko ogledamo tudi Wordove dokumente. Da ne bi izpustili pomembnih elementov, na primer med študiranjem strokovnih knjig, XLS združljiv bralnik e-knjiga prikazuje tudi tabele. Obstajajo celo bralniki, ki znajo obravnavati tudi JPG in GIF datoteke, tako naše branje lahko obogatimo s slikami in filmi.

Proizvajalci in vrste
Trg proizvajalcev bralnikov e-knjig še zdaleč ni tako nasičen kot pri mobilnih telefonih. Vendar pa vsako podjetje nastopa na trgu z raznimi modeli. Če nakupujete bralnik e-knjig, vam razne velikosti in funkcije pomagajo pri izbiri. Obstajajo bralniki, kot so Kindle bralniki e-knjig , ali drugi odlični bralniki,  izbira je odvisna le od vas.