LED TV sprejemniki (255)

Skupaj: 255
Razvrstitev

Rezultati: 255

Najbolj priljubljeni izdelki

Nakup LED TV sprejemnika

Ne moremo si predstavljati udobnega doma brez televizorja. V dnevni sobo, v spalnici; na koncu napornega dneva, ali pri srečanjih in skupnem gledanju filmov - kakor za koga. Ena stvar je gotova, TV je bistveno dopolnilo našega vsakdanjega življenja.

Dilema prave velikosti
Pred nakupom televizorja določimo, v kateri stanovanjski prostor bomo postavili naš aparat. To je pomembno predvsem zaradi velikosti, in tako smo prišli do prvega problema, s katerim se lahko srečamo: Kakšen naj bo premer TV-ja? Dimenzije TV sprejemnikov običajno navajajo v centimetrih ali palcih (1” =2,54cm). Velikost aparata, ki ga potrebujemo, torej določajo predvsem parametri našega stanovanja, poleg tega nas omejuje le domišljija, na kako velikem zaslonu bi radi gledali naše priljubljene vsebine. Za spalnico so priporočljivi aparati okoli 32”, 42-55 palčni LED televizorji se lahko smatrajo za srednjo kategorijo, medtem ko se nad 60”  že štejejo za velike. Med ceno in velikostjo seveda obstaja linearno razmerje.  Seveda se vsi radi hvalimo, kako ogromen TV sprejemnik imamo, bodimo pozorni na to, da zraven velikih dimenzij ima tudi veliko ločljivost, saj je drugače kakovost slike lahko neužitna.

LED, Plazma, ali 3D TV?
Naslednje vprašanje je izbira vrste televizorja. Tudi tukaj najdemo ponudbo širokega spektra. 3D Tv, LED Tv, Plazma TV… Vsak ima svojo prednost in slabost. Plasma TV sprejemniki počasi gredo ven iz mode, in njihovi 3D kolegi tudi ne izpolnjujejo pričakovanj. Tako lahko rečemo, da so najbolj priljubljeni LED televizorji. Ta vrsta je dobila ime po LED osvetlitvi. Zgotavlja jasne in živahne slike z nizko porabo energije. Obstaja pametna različica. LED Smart TV zagotavlja prenos in zaganjanje internetnih aplikacij. Poleg tega ima lahko nekaj dodatnih storitev, kot so osebno prilagajanje, in predvajanje medijev. Seveda, obstaja 3D LED TV, 3D oziroma Smart TV, s pomočjo le-teh lahko v svoj dom dočarate 3D-filmsko doživetje.

Začaranost s piksli
Proizvajalci radi navajajo velike številke glede ločljivosti, ampak ne verjemimo tem velikim obljubam! Seveda je za brezhibno  kakovost slike visoka ločljivost pomembna, zlasti pri velikem premeru zaslona, vendar pa obstaja obseg, nad katerim je razlika občutna le v ceni. Najboljše je, če damo prednost Full HD televizorju, ampak lepe slike omogoča tudi HD ločljivost. Poleg ločljivosti je dobro, če smo pozorni na kontrastno razmerje in poleg videza ne zanemarimo niti zvoka!

Dodatki in dizajn
Končno, premislimo, kakšne dodatne funkcije bi lahko uporabili! Ti vključujejo zakasnjeni izklop, funkcijo teleteksta, zaustavitev slike, nekakšno funkcija snemanja,  ali prisotnost perifernih naprav, kot so USB, HDMI ali SCART priključek. Če smo z vsem tem gotovi, ni nič hudega, če se malo ukvarjamo tudi z videzom, saj je TV sprejemnik del tudi opreme našega stanovanja. Seveda, naj ne gre na račun kakovosti, ampak da ustvarimo harmonično okolje, je dobro, če se privlačni videz TV-ja prilega ostalemu pohištvu.

V ponudbi Extreme Digitala Vas čaka ogromno število TV sprejemnikov, ki hitijo v Vaš dom. Philips LED TV, Panasonic LED TV, LG 3d TV, Smart TV z WiFi funkcijo, in veliko več odličnih televizorjev na voljo.