szolgáltatás

Izjava o varstvu podatkov

 

1. Namen izjave

Ta izjava zajema varstvo podatkov ter načela varstva podatkov in zasebnosti družbe, Extreme Digital D.o.o. (sedež :1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 34., pristojni organ: glavno sodišče kot registrsko sodišče, davčna številka 14174179-2-41).

V skladu z odločitvijo madžarskega urada za izdajanje trgovinskih dovoljenj Extreme digital d.o.o. (v nadaljnjem besedilu: ponudnik) pod registrsko številko c/003499, v skladu s zakonom lahko izvaja storitve posredovanja paketov. Ta kodeks zajema storitve, ki jih ponudnik izvaja na vseh področjih, za vse posameznike, ne glede na državljanstvo ali stalno prebivališče, varovati pravice in temeljne svoboščine, predvsem pravico do zasebnosti v zvezi z avtomatsko obdelavo osebnih podatkov (varstvo podatkov).

2. Ime upravljavca

Ime: Extreme Digital Zrt.
Lokacija in poštni naslov: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 34.
Telefon: +386 (1) 828 0209
E-pošta: [email protected]
Matična številka upravljavca: naih-57018/2012.

3. Obseg obdelave osebnih podatkov

3.1. Registracija. Med registracijo mora uporabnik vpisati naslednje podatke:

 • uporabniško ime
 • svoj e-poštni naslov
 • geslo
 • naslov za izstavitev računa (ime, ulica, hišna številka, kraj, poštna številka)
 • dostavni naslov (dostavno ime, ulica, hišna številka, kraj, poštna številka)
 • telefonska številka

3.2. Tehnični podatki, ki jih je treba zabeležiti v sistemu delovanja: podrobnosti in podatki prijavnega računalnika uporabnika, ki jih ustvaril sistem in ki so bili zabeleženi kot posledica samodejnega tehničnega procesa. Ti podatki so zabeleženi v sistemu brez posebne izjave uporabnika pri vstopnih in izstopnih procesih, saj gre za nadzor. Teh podatkov ni mogoče povezati z drugimi osebnimi podatki ,razen v primerih, ki jih določa pravo. Dostop do njih ima samo upravljavec podatkov. 

3.3. Med obiski na spletni strani bodo na vaš računalnik nameščeni piškotki - majhna datoteka z nizom znakov –ki enolično identificirajo brskalnik. Ti piškotki so na voljo s strani googla in so namenjeni uporabi v sistemu google adwords. Te piškotke pošljemo v obiskovalčev računalnik samo v primeru brskanja po podstraneh, tako da je zabeleženo le dejstvo in čas obiska podstrani, kar so edine informacije, ki jih shranjujemo.

Uporaba teh piškotkov je naslednja: ponudniki, vključno z googlom, uporabljajo piškotke za shranjevanje informacij, če je uporabnik že obiskal spletno stran oglaševalca, in na podlagi tega bo prikazal oglase na spletni strani uporabnika in zunanjih ponudnikov in partnerjev vključno google. Uporabniki lahko onemogočite piškotke na strani google.. (lahko pa uporabniki na odjavni strani network advertising initiative onemogočijo piškotke zunanjih izvajalcev.)

Uporabljeni piškotki:

 • Analitika za sledenje piškotkov
 • sledenje na spletni strani
 • Prijavni, ID uporabnika session piškotki
 • V menijih brskalnika lahko najdete funkcijo "Pomoč",
 • ki lahko namestite
 • kako onemogočiti piškotke,
 • kako sprejmete nove piškotke ali
 • kako dati ustrezna navodila brskalniku za ustanovitev novega piškotka, ali
 • kako izklopiti druge piškotke.

4. Pravna podlaga, namen in način za upravljanje s podatki 

4.1. Upravljanje s podatki uporabnikov spletnih vsebin na spletni strani www.edigital.hu (v nadaljnjem besedilu: spletna stran) , temelji na prostovoljni izjavi in ustreznih informacijah, ki vključuje izjavo izrecnega soglasja uporabnikov, da bodo obveščeni v primeru, ko se bodo njihovi osebni podatki uporabljali za namen uporabe spletne strani. Pravna podlaga za upravljanje s podatki CXII tv. (Infotv.) 2011. zakon o pravici do informacijske samoodločbe in svobode informacij Člen 5 (1), para. a) določa osebno privolitev uporabnika da prostovoljno preda in dovoli upravljanje podatkov za namen uporabe spletne strani in registracije.

4.2. Izjava o upravljanju podatkov je namenjena za podatkovne storitve, ki jih so na voljo na spletni strani. Ponudnik podatke uporabnika samo c uporabi samo za namen izpolnitve naročila,posledica česar je potencialna pogodba o nakupu za prihodnji nakup.

4.3. Cilji samodejne obdelave podatkov so zbiranje statističnih podatkov, tehnični razvoj informacijskega sistema in varstvo pravic uporabnikov.

4.4. Upravljavec obdelave podatkov vaših osebnih podatkov ne uporablja za druge namene, razen za tiste določeni v prejšnjih točkah. Izdaja osebnih podatkov tretjim osebam oziroma organom – razen v primerih ko zakonodaja določa drugače - je mogoča le, ob izrecnem predhodnem soglasju uporabnika.

4.5. Za pravilnost in resničnost podatkov je odgovoren izključno uporabnik. Vsak uporabnik je odgovoren za pravilnost vnešenega e-poštnega naslova, ki ga za namen izvajanja storitve uporablja samo on.

5. Trajanje upravljanja podatkov

5.1. Obdelava osebnih podatkov obvezno izdanih v postopku registracije se začne z registracijo in traja do dneva izbrisa. Pri neobveznih podatkih obdelava podatkov traja od trenutka vpisa podatkov do dneva izbrisa. Preklic registracije s strani uporabnika in ponudnika je mogoč kadarkoli in kakor je navedeno v pogojih in določilih uporabe (v nadaljevanju: Splošni Pogoji Uporabe).

5.2. Vpisane podatke – z izjemo zadnjega datuma obiska, ki ga samodejno prepiše – sistem shranjuje šest mesecev od datuma pisanja dnevnika.

5.3.  Zgornje določbe ne vplivajo na izpolnjevanje zahtev za zadržanje, določenih z zakonom (N.pr. Računovodski predpisi), kot tudi upravljanje podatkov v zvezi z registracijo.

6. Krog oseb, ki poznajo podatke, prenos podatkov, obdelava podatkov

6.1. Dostop do podatkov imajo v prvi vrsti Ponudnik oziroma notranje osebe ,vendar teh podatkov ne objavijo, ne prenesejo na tretje osebe.

6.2. Dejavnost osnovnega informacijskega sistema je izpolnjevanje naročil. Ponudnik lahko v namen izpolnitve naročila omogoči vpogled v pridobljene podatke npr.: operaterjem, transportnemu podjetju ali računovodji.

Poimenovanje obdelav podatkov:

Ime podjetja Naslov Dejavnost

Pensum Mentor Kft.

1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 206-208.

računovodstvo

Sonyc Kft.

8000 Székesfehérvár, Gaántai utca 64.

revizija

Linux Hungary Kft.

8000 Székesfehérvár, Mátyás király krt. 10.

dejavnost sistemskega administratorja

Vision-Software Kft.

1149 Budapest, Pósa Lajos utca 51.

sistem integriranega upravljanja podjetij

DPD Hungária Kft.

1158 Budapest, Késmárk u. 14/b

Kurirska dejavnost

 

6.3. Poleg zgoraj navedenihprimerov poteka prenosov osebnih podatkov uporabnika samo izključno in obvezno v skladu z zakonom ali z vednostjo uporabnika.

7. Uporabniške pravice in dostop do sodnega varstva

7.1. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva osebne podatke, ki jih ima Ponudnik, in jih lahko kadarkoli spremeni, kot je določeno v splošnih pogojih uporabe. Uporabnik lahko zahteva izbris osebnih podatkov z uporabo kontaktnih podatkov, ki jih lahko najdete v tem poglavju.

7.2. Na zahtevo uporabnika Ponudnik zagotavlja informacije o nekaterih upravljanih že omenjenih podatkih, o namenu upravljanja podatkov, o njegovi pravni podlagi, o trajanju in o tem, kdo in za kakšen namen dobi ali je dobil podatke. Ponudnik na zahtevek odgovori v pisni obliki v roku 30 dni od dneva predložitve zahtevka.

7.3. Uporabniki za uveljavljanje pravic lahkouporabijo naslednje naslove:

Naslov: Extreme Digital Zrt. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 34.

E-pošta: [email protected]

7.4. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva popravek ali izbris podatkov, ki niso pravilno zapisani. Nekatere informacije na spletni strani uporabnik lahko popravi sam; drugače jih Ponudnik prekliče v treh delovnih dneh po prejemu zahteve, v tem primeru ne bodo ponovno obnovljeni. Brisanje se ne nanaša za upravljanje podatkov, ki jih določa zakon (na primer. GAAP), Ponudnik jih mora ohraniti za zakonsko določeno obdobje.

7.5. Uporabnik na podlagi Infotv.-ja in civilnega zakonika (Zakon IV., 1959) lahko uveljavlja svoje pravice na sodišču, in pri Nacionalnem organu za varstvo podatkov in svobodo obveščanja (NAIH) (1125 Budimpešta, Erzsébet Szilágyi fasor 22/C) v zvezi z uporabo upravljanja podatkov in v primeru kakršnekoli pritožbe.

7.6. Čeje uporabnik podatke za uporabo storitve posredoval tretjim strankam ob registraciji ali takrat, ko uporablja spletno stran in na kakršenkoli način povzroči škodo, ima Ponudnik pravico zahtevati odškodnino v nasprotju z uporabnikom. Ponudnik bo v tem primeru naredil vse, kar je v njegovi moči za pomoč pristojnim organom, pri ugotavljanju identitete storilca kaznivega dejanja.

8. Uporaba e-poštnih naslovov

8.1. Ponudnik posebno pozornost posveča zakonitosti uporabe e-poštnih naslovov, ki jih upravlja, injih uporablja samo na določen načinu (informativno ali promocijsko) za pošiljanje e-pošte.

8.2. Ponudnik bo upravljanje e-poštne naslove, predvsem za identifikacijo uporabnika, v primeru izpolnitve naročila in uporabe storitve pa za stike in komunikacijo.

8.3. V primeru sprememb v storitvah, ki jih izvaja Ponudnik in sprememb na področju splošnih pogojih uporabe, bo informacije o spremembah, oziroma o nekaterih drugih podobnih primerih sprememb storitve Ponudnika, bo Ponudnik zainteresirane strani obvestil v elektronski obliki, po elektronski pošti. Odjava iz te "seznama obveščanja", ni mogoča, vendar se to obvestilo ne uporabljajo v promocijske namene.

8.4. Ponudnik e-poštnih naslovov pridobljenih z registracijo ne bo uporabljal za namen promocije, razen v primerih, kadar to uporabnih zahteva, oziroma v skladu z zakonom potrdi z elektronskim podpisom. Uporabnik se lahko od e-novic kadarkoli odjavi.

8.5. Upravljanje podatkov je v teku, dokler uporabnik ne odpoveduje e-novic. To lahko stori uporabnik na spodnjem delu e-novic s klikom na ”Odpoved e-novic”. V primeru odpoveda ne bo prodajalec pošiljala uporabniku več e-novic. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli in brezplačno odpovedujejo e-novic po prijavi na svojo osebno stran.

9. Druge določbe

9.1. Sistem Ponudnika lahko zbira podatke o dejavnosti uporabnikov, ki jih ni mogoče povezati z drugimi podatki, ki jih uporabnik uporablja pri registraciji ali ko se podatki pojavijo pri uporabi katere koli druge spletne strani ali storitve.

9.2. V vseh primerih če Ponudnik nameravate uporabljati podatke, kiniso določeni za prvotni namen zbiranja podatkov, mora o tem obvestiti uporabnika in pridobiti izrecno soglasje, in omogočiti, da uporabnik prepove njihovo uporabo.

9.3. Prodajalec zagotavlja, da e-poštnega naslova kupca in drugih informacij ne bo posredoval tretjim pravnim ali fizičnim osebam, brez njegovega soglasja. Iz navedenega je oproščen pregled pooblaščenih službenih oseb izvršilne oblasti Republike Slovenije, za namene preiskovalnih ukrepov v skladu z veljavno sodno odločbo.

9.4. Ponudnik si pridržuje pravico, da ob predhodnem obvestilu uporabnikov enostransko spremeni ta pravilnik, . Po začetku veljavnosti spremembe Uporabnik z uporabo storitve sprejme spremenjena pravila.

Budimpešta, 3. februarja 2015.

Za nalaganje Izjave o varstvu podatkov u pdf obliki, kliknite tukaj!