Podkategorije

Mobilni telefoni (13)

Iskano besedilo: iphone 13 (13 izdelkov)

Skupaj: 13
Razvrstitev

Rezultati: 13

Najbolj priljubljeni izdelki

V tej kategoriji so na voljo naslednje znamke: Apple

Vodič za nakup mobilnih telefonov

Prenosni telefoni so postali neločljiv del današnjice.  Uporablja jih skoraj vsakdo, od najmlajših do najstarejših.  Onkraj preprostih osnovnih funkcij je mobilni telefon veliko več, kot simbol brezžičnega oddajanja ali sprejemanja klicev.  V svetu 4G mobitelov in pametnih telefonov na teh napravicah nosimo svoje spomine – v obliki slik, s pomočjo spletne povezanosti si lahko pridobimo neskončno leksikalno znanje, in preko le-teh naprav smo v stiku z najbližjimi in prijatelji. Čeprav na videz vse te naprave imajo iste, ali pa vsaj podobne lastnosti, vam številne funkcije in lastnosti pomagajo odločiti, natančno, kateri mobilni telefon naj si izberete.

Tradicionalni ali pametni telefon?
Čeprav se pametni telefoni lahko pohvalijo z veliko bogatejšo paleto funkcij, se lahko zgodi, da preprosta naprava omogoča boljše storitve.  Tradicionalni mobilni telefoni odlično opravljajo vse osnovne funkcije, ki jih lahko pričakujemo od telefona.  Morda je najbolj pomembna prednost v izvedbi le-teh naprav, saj poleg tega, da so manjši, - in tako bolj preprosti za rokovanje, razpolagajo s pravimi fizičnimi tipkami, kar pa je lahko adut za tiste, ki niso nagnjeni k zaslonom na dotik. Med njimi pogosto najdemo telefone, ki so odporni proti udarcem, zato so odlična izbira za delavce, ki opravljajo težko fizično delo.  Ni zanemarljiva niti zmogljivost njihovih baterij, tradicionalni telefon običajno zmore veliko več, kot pametni telefoni.

Nova generacija telefonov nas vodi v popolnoma drugi svet. Kot že ime pove, kupce naj bi pritegnili s svojimi pametnimi, inteligentnimi funkcijami. Ti telefoni delujejo popolnoma kot univerzalne multimedijske naprave. Z njimi lahko srfamo po spletnih straneh, fotografiramo in se igramo. Njihove storitve pokrivajo skoraj vsa področja virtualnega življenja. Z njihovo pomočjo smo lahko vedno v stiku, njihovi navigacijski programi nam kažejo pot, kjerkoli in kadarkoli pomagajo, da nam hitreje mine čas, pomagajo nam celo pri delu.

Mobilni telefon, kot eleganten dodatek
Tehnološkemu razvoju je sledil tudi stil, ki je na tem področju postajal vse bolj raznolik. Ker je telefon sestavni del našega vsakdana, je pomembno, da izpolnjuje tudi estetske potrebe. Na srečo, oblikovalci poskušajo izpolnjevati popolnoma vsa pričakovanja. Od mini mobitela do phableta, od kvadratnega do zaobljenega, od pisanega do elegantnega, v tej ponudbi so na voljo vse oblike, barve in vzorci, in celo teksture.  Dobro izbrani mobilni telefon pa odraža naš stil ter funkcionira kot dizajnirani dodatek.

Zaslon: neskončne variacije velikosti in ločljivosti
Ključni element mobilnega telefona je zaslon. Izbira le-tega je tudi odvisna od mnogih dejavnikov. Velikost, ločljivost, tehnologija ... Pomembno je, da vemo, kaj si pravzaprav želimo. S telefoni z manjšim zaslonom je ravnanje bolj udobno in jih je bolj enostavno prenašati, medtem ko večji zaslon omogoča natančnejše, lepše slike. V pogledu ločljivosti, višja vrednost, se pravi večja gostota slikovnih pik nam omogoča bolj spektakularen prizor. Proizvajalci poskušajo ustvariti najlepše in najbolj živahno tudi glede barvnega spektra, tako se dviga tudi kazalec barvne globine. Poleg tega je vredno biti pozoren na svetlobno moč, da bi vsebino svojega mobitela lahko videli tudi v močni sončni svetlobi, oziroma prednost imajo naprave s širokim zornim kotom.

Dodatne funkcije
V primeru nakupa telefona je dobro, če se zavedamo, katere so edinstvene lastnosti izbrane naprave.  Imamo neskončno možnost izbire, vendar pa obstajajo nekatere pomembne lastnosti, ki so nam še posebej lahko koristne. Kot na primer tehnologija Dual SIM. Dual SIM mobilni telefoni podpirajo hkrati dve SIM kartici. S tem preprečujejo morebitne težave, kot motnje v obmejnem območju, drage tarife, ali nezaželeno mešanje poslovnih in zasebnih klicev.  Ni vseeno niti to, kakšno kamero ima naš telefon. Z aparati z več megapikslov, in po možnosti z LED bliskavico, lahko napravimo bolj realistične posnetke, in če nam mobilni telefon to omogoča, neposredno urejamo posnete mojstrovine. Zna biti koristno, če je telefon odporen proti vodi, prahu, udarcem ter praskam, pa si tudi lahko prihranimo odvisnost od operaterja, če se odločimo za mobilni telefon z neodvisno kartico.

Proizvajalci mobilnih telefonov in njihove neusahljive ponudbe
Ogromno število proizvajalcev ponuja svoje izdelke na trgu. Za kateri se bomo odločili, je lahko odvisno od naše zvestobe do blagovne znamke, referenc, ali ugodne ponudbe. Na splošno lahko povemo, da je vsako podjetje po nečem izjemno, in da povsod najdemo cenejše, pa tudi telefone boljše kakovosti. Obstajajo odlični kitajski telefoni, ali pa zanesljivi finski, izbira je neizčrpna.

V ponudbi  Extreme Digitala najdeš vse, od pametnega telefona neodvisnega od operaterja, do telefona odpornega na udarce, in sicer raznih velikosti, barv, različnih blagovnih znamk in cenovnih razredov.